Jak dlouho nová střecha vydrží?

Střechy z betonových tašek nebo keramických tašek jsou známé pro svou dlouhou životnost. Doba, po kterou nová střecha vydrží, však závisí nejen na kvalitě materiálu použitém na pokládku, ale i na mnoha dalších faktorech, jako jsou správná instalace, klimatické podmínky a úroveň údržby. Všechny tyto faktory mohou ovlivnit životnost střechy.
BMI refurbished roof guarantee

Že jedna rekonstrukce střechy za život stačí? S tím souhlasíme. Proto poskytujeme produkty nadstandardní kvality. Nová střecha vám může sloužit několik desítek let, minimálně tak dlouho, jak dlouhá je záruční doba na konkrétní střešní krytiny. Za vhodných podmínek a při dostatečné péči může být střecha plně funkční i 80-100 let.

Sedlová střecha dobře odvádí vodu

Rychlá navigace

Životnost a funkčnost střechy

Životnost a funkčnost střechy závisí na mnoha parametrech:

  1. Na volbě nejen střešní krytiny, ale i na dalším střešním příslušenství, které řeší detaily střechy, jako je například střešní izolace, kvalita odvětrání střechy, zatížení krovu sněhovou pokrývkou a další.

  2. Dalším parametrem ovlivňující životnost střechy je kvalita instalace střešní krytiny. Správná pokládka střechy je klíčová pro zajištění její dlouhodobé životnosti a funkčnosti. Nesprávná instalace může vést k netěsnostem, prasklinám a dalším problémům. Řada výrobců na svých webových stránkách doporučuje pokrývače, stavební a realizační firmy, které absolvují pravidelně školení a workshopy, aby rozšířili své znalosti a zkušenosti.

  3. Klimatické podmínky jako jsou silné větry, bouřky, sněhové srážky a slunce, mohou mít významný vliv na životnost a funkčnost střechy.

  4. Úroveň údržby: Pravidelná údržba střechy, jako je odstraňování listí, větví, sněhu a jiných nečistot, může pomoci zabránit hromadění vlhkosti a prodloužit životnost střechy

  5. Kvalita vnitřních stavebních konstrukcí: nedostatečná kvalita vnitřních stavebních konstrukcí, jako jsou stropy, stěny a podlahy, může vést k únikům vlhkosti, což může způsobit poškození střechy

  6. Používání střechy: používání střechy pro účely, pro které nebyla navržena, může také ovlivnit její životnost a funkčnost. Například chůze po střeše nebo umístění těžkých předmětů na střeše mohou způsobit poškození střešních materiálů.

Kompletní střešní systém

Kompletní střešní systém

Moderní a plně funkční střecha se neobejde bez vybraných střešních doplňků. Spolu s krytinou vytváří střešní systém celek, schopný odolávat extrémním povětrnostním vlivům. Pokud svou střechu vybavíte těmi správnými systémovými doplňky, zajistíte si na dlouhá léta bezproblémovou funkčnost. Navíc všechny prvky střešního pláště od jednoho výrobce mohou pomoci zajistit vyšší kvalitu a funkčnost střechy, stejně jako snížit riziko potenciálních problémů. Lze totiž očekávat, že budou navzájem dobře fungovat a doplňovat se, což může přispět k celkové funkčnosti střechy, k větší spolehlivosti a konzistenci střešního pláště.

Inteligentní střešní systém BMI Bramac

Záruka na systémová řešení střešního pláště

Záruka na systémová řešení střešního pláště

Společnost BMI střešní a hydroizolační systémy s.r.o. poskytuje na svá
systémová řešení střešního pláště záruky v délce 10 nebo 15 let. Záleží jen na Vás, pro jaké řešení se rozhodnete.
Chcete špičkové řešení s maximální délkou garance? Pořiďte si ke krytině z portfolia značky BMI BRAMAC i ucelený systém střešních doplňků ze skupiny 15leté záruky! Po dobu 15ti let můžete usínat s jistotou, že Vám střecha bude sloužit bez dodatečných investic a vícenáklů.

záruka na funkčnost 10 a 15 let


Poohlížíte se po kvalitním řešení za příznivou cenu? 10 let záruky na funkčnost celého střešního systému BMI BRAMAC získáte při pořízení doplňku ze skupiny 10leté záruky. Toto je lákavý způsob, jak získat spolehlivého partnera pro řešení Vaší střechy.

Záruka na systémová řešení střešního pláště

Nechte si poradit od odborníků

Vzhledem k vícero faktorům, jež ovlivňují životnost a funkčnost střechy, je zapotřebí přistupovat ke střeše domu jako k celku a ideálně si nechat při plánování poradit od odborníků, kterých máme hned několik a vy si můžete vybrat toho nejblíže vašemu domovu.

odobrník

Co vše ovlivňuje výběr střešní krytiny

Výběr vhodné krytiny na střechu domu je velmi zodpovědný a náročný úkol. Aby střecha splňovala estetické a funkční nároky, je třeba při volbě střešní krytiny zvážit mnoho hledisek. Znáte je? Přečtěte si naše články: