Jak vybíral střešní krytinu profil @ucelnydum?

Při plánování domu a před stavbou samotnou mne nikdy nenapadlo, že bych se zrovna já mohl jakkoli víc zajímat o střešní krytinu. Vypadalo to zhruba takto: “A na střechu dáme nějaké tašky. Něco vybereme, hlavně ať jsou v barvě oken.” Jakmile se ale začalo pracovat na obvodových zdech, začal jsem i já pokukovat po střechách.
JAK VYBÍRAL STŘEŠNÍ KRYTINU PROFIL @UCELNYDUM?

Nejlepší reference jsou ty sdílené. Ty od skutečných, reálných lidí. Majitelé nového domu instagramového účtu @ucelnydum se s námi rozdělili o své poznatky a vysvětlili nám, proč se rozhodli pro betonovou tašku Bramac.

účelný dům 5

Rychlá navigace

Jak najít tu správnou tašku pro svou střechu?

Našel jsem ji! Bramac Tegalit STAR v ebenově černé barvě!

účelný dům 2

Bylo rozhodnuto! Naše střecha je sedlová a má jednoduchý tvar, stejně jako dům, čistě obdélník. Jsme mladí a žijeme internetem - tedy žádný prostup pro anténu. Zvolil jsem elektrické vytápění - tedy žádný prostup pro komín. Jednoduché - dokonalé. Stejně jako taška samotná. S čím se můj otec setkal na střeše, jsou různé lišejníky, aby ne! Když máte spousty záhybů... Ale tato taška má rovný, jednoduchý tvar a povrchovou úpravu. Ještě jednou: Jednoduché - dokonalé. A abychom toto ještě podtrhli, tak jsme místo koncových tašek zvolili zakončení plechem v antracitové barvě. 

účelný dům 3

Vážně uvažuji, že tuto stejnou krytinu použijeme i na zahradní domek a v budoucnu na kryté stání pro auto. Ano, Tegalit STAR mne tak moc zaujala, nejen po vizuální stránce, že jsem ochotný si za ni připlatit i na tyto stříšky. Když ono to pak bude tak hezky ladit!

účelný dům 4

Nechci, aby to vypadalo jako nějaká reklama, my ale zvolili tuto firmu a tento jejich produkt abychom si ušetřili trápení v budoucnu. Na druhou stranu jen budoucnost nám ukáže, jaká to byla volba. Zkuste se nás zeptat za deset, patnáct, nebo dvacet let a já rád znovu napíšu svou zkušenost. Na závěr bych rád poděkoval firmě Roofman s.r.o. která nám postavila střechu - špičková práce!

PS: Občas si poodejdu pár metrů od domu, abych se jen tak na tu střechu podíval - pokochal se. ♥

Značka

Značka

 Ať chcete nebo ne, pokud vám někdo z rodiny, známý, či kolega z práce řekne: “Heleď máme střechu od Bramacu a jsme spokojení.”, ovlivní vás to. Můj otec před více jak deseti lety rekonstruoval dům, včetně střešní krytiny, a rozhodl se pro betonovou tašku Bramac. Toto jeho rozhodnutí částečně ovlivnilo i mne a i já tedy volil betonovou tašku Bramac!

ZNAČKA

Barva

Jak jsem psal výše, barvu střechy jsme volili podle barvy oken. V poslední době je “trendem” mít antracitová okna. Tedy ne že bychom chtěli s manželkou za každou cenu jít s módou, ta barva se nám prostě líbí a i vzhledem k barvě fasády, tedy bílá - jen ještě nevíme která (ANO, odstínů bílé je mnoho a i my s manželkou zírali s otevřenou pusou) - která bude ladit s okny i střechou. Urbanismus v ČR je tristní a mnoha obcím a stavebním úřadům na ledasčem nezáleží. Námi zvolené barvy ale ani jednomu úřadu nevadily a tak jsme s volbami pokročili dál. Avšak lidé by si měli uvědomit, že jak barva střechy, tak i fasády není ani tak důležitá pro majitele, jako spíš pro sousedy, kteří váš dům uvidí častěji než sami majitelé, třeba z oken, při procházce, nebo cestou domů.

Tvar

Tvar

Jedním slovem: jednoduchost. Naproti domu mého tchána v údolí pod Lysou horou si mladá rodina stavěla dům. Až došlo na střechu a já viděl tu tašku... Pokaždé, když jsme jeli za její rodinou jsem se musel jít na ten dům podívat. Téměř jako paparazzi! Dokonce mne manželka nemusela ani moc přemlouvat abychom jeli za tchýní!

TVAR