Povrchová úprava betonové střešní krytiny

Betonové střešní tašky jsou velmi populární díky svým vlastnostem. Jsou typem střešní krytiny, která zajistí dokonalé pohodlí, ať se děje, co se děje. Vyznačují se vysokou odolností a mohou vydržet po mnoho let, aniž by se musely opravovat nebo vyměňovat. Jsou odolné vůči větru, dešti, sněhu, mrazu a slunečnímu záření. Důležitým jejich parametrem je jejich povrchová úprava.
POVRCHOVÁ ÚPRAVA BETONOVÉ STŘEŠNÍ KRYTINY

Typy povrchových úprav betonových střešních tašek

Moderní betonové střešní tašky nabízí hned několik typů povrchových úprav, které se od sebe liší jak vlastnostmi, tak vzhledem (např. leskem či matem). V portfoliu značky BRAMAC nalezneme betonovou střešní krytinu v následujících povrchových úpravách.


Rychlá navigace

Povrchová úprava NOVO

Povrchová úprava NOVO

Betonové tašky s povrchovou úpravou úpravou NOVO mají sametově POLOMATNÝ hladký povrch s dvojnásobnou povrchovou úpravou, která představuje zlatou střední cestu v odolnosti střešní krytiny

Tuto úpravu provádíme u betonových tašek modelu Classic NOVO

Classic



Povrchová úprava Standard

Povrchová úprava Protector

Povrchová úprava Protector

Povrch betonových tašek ošetřený úpravou Protector zajišťuje zvýšenou ochranu střechy před zašpiněním, mechem i proti povětrnostním vlivům a oděru.

Tuto úpravu provádíme u betonových tašek modelu MAX, MAX 7° a Reviva.

maxmax 7Reviva taška základní památkově červená



Instalace a údržba

Povrchová úprava Protector PLUS

Povrchová úprava Protector PLUS

Střešní tašky s úpravou Protector PLUS jsou vyráběny pokročilou technologií.  Zatímco povrch standardních tašek tvoří pouze několik vrstev barvy, u tašky s technologií Protector PLUS je navíc aplikována vrstva vysoce probarveného jemnozrnného mikrobetonu, která zaplní všechny nerovnosti a vytvoří dokonale hladký povrch. Tato povrchová úprava zvyšuje ochrannou schopnost střešní krytiny před usazováním mechů, nečistot a řas a zajišťuje dlouhodobou stabilitu její původní barevnosti.

S touto povrchovou úpravou se setkáte u betonové krytiny Classic Protector PlusTegalit Protector PLUS a u Moravské tašky.

Protector PLUSProtector PLUS 2Protector PLUS 3



Povrchová úprava Protector PLUS

Povrchová úprava STAR

Povrchová úprava STAR

Podobně jako u tašek s povrchovou úpravou Protector PLUS pracuje technologie STAR s využitím mikrobetonu, díky čemuž se docílí dokonale hladkého povrchu krytiny. Tašky STAR tak poskytují špičkovou barevnou stabilitu střešních tašek, zvýšenou odolnost proti oděru i kvalitní ochranu proti usazování špíny, mechů a lišejníků. Betonové tašky s povrchovou úpravou STAR disponují ještě vyšší odolností vůči povětrnostním vlivům. Navíc jsou do povrchové vrstvy implantovány speciální pigmenty, které odráží infračervené záření. Díky tomu nedochází v horkých dnech k přehřívání podkrovních místností. Střešní tašky s technologií STAR je součást střešní skladby Bramac COOL, která zajišťuje snížení teploty v horkých letních měsících až o 7° C.

Bramac Cool

Povrchovou úpravu Star nabízíme u modelů střešní krytiny Classic STAR a Tegalit STAR.

Bramac STAR

Přečtěte si také informace o povrchové úpravě keramických střešních tašek.

Články na téma betonové tašky

Další články z poradny